joi, 16 februarie 2012

Big Brother înaintează: Sistemul de amprentare digitală al somerilor se extinde şi în jud. Bistriţa Năsăud


Persoanele care intră în şomaj vor fi amprentate dacă doresc asta, în condiţiile în care la sediile AJOFM din ţară au fost amenajate spaţii în care cei care primesc şomaj să poată să îşi facă viza lunară fără să mai fie nevoiţi să treacă pe la ghişeele funcţionarilor.
Astăzi, directorul AJOFM BN, Alexandru Manea, a prezentat presei  infochioşcul amplasat în sediul instituţiei pe care o conduce. 
Şomerii pot afla prin utilizarea echipamentului care sunt locurile de muncă vacante, iar agenţii economici pot opera fără a mai fi necesar ajutorul personalului agenţiei.
Deocamdată sistemul de vizare prin amprentă digitală nu este funcţional, însă urmează să fie în perioada viitoare.
de Iulia Bartha | bistrita24.ro
Aceasta campanie a inceput anul trecut
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Deva este singura din judeţ care beneficiază de un Infochişc de la care şomerul poate obţine viza lunară electronică, prin utilizarea amprentei digitale.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara beneficiază, începând de ieri, de un nou sistem de furnizare a serviciilor publice de ocupare. Este vorba despre un Infochioşc PROSELF (Promovarea Serviciilor de tip Self Service) care facilitează accesul şomerilor şi al agenţilor economici la serviciile oferite de instituţie.
Sistem modern
Implementat prin fonduri europene, proiectul are rolul de a contribui la transformarea Serviciilor Publice de Ocupare într-o structură orientată cât mai eficient către nevoile clienţilor AJOFM. Infochioşcul se adresează atât şomerilor, cât şi agenţilor economici. Aceştia, în baza unui cont creat în acest Infochioşc, vor putea găsi toate informaţiile dorite fără a mai fi nevoiţi să apeleze la personalul Agenţiei. „Modernizarea a fost posibilă ca urmare a implementării proiectului PROSELF, care este în desfăşurare şi care este implementat la nivel naţional de către Agenţia Naţionala de Ocupare a Forţei de Muncă, urmând ca aceste servicii să fie implementate şi în celelalte locaţii ale AJOFM Hunedoara. Este o soluţie la nivel european, des utilizată de serviciile SPO europene şi care şi-a dovedit eficienţa în ocupare. Fondurile europene oferă posibilitatea finanţării acestor proiecte şi AJOFM nu va întârzia în a folosi aceste oportunităţi pentru modernizarea propriei activităţi”, a declarat directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan Velichi.
Fără cozi pentru viza lunară
Prin acest sistem, şomerul are posibilitatea de a se informa singur despre locurile de muncă existente pe piaţa muncii hunedorene, precum şi la utilizarea serviciului de viză lunară electronică, prin utilizarea amprentei digitale. „Se substituie astfel o bună parte din activitatea de informare şi consiliere a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi activităţile de mediere în vederea ocupării persoanei respective şi evidenţa prezenţei acesteia la viza lunară”, a mai adăugat şeful AJOFM Hunedoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu