miercuri, 14 decembrie 2011

Model de notificare refuz cartela magnetica scoli


X-ulescu
Eleva în cl. a XI-a…la Colegiul Y
TATA…
MAMA….
Domic. In Z, str. …/   /
In calitate de părinţi ai minorei…
CĂTRE
Colegiul Y, prin director W..
Inspectoratul Şcolar Z, prin inspector….
VĂ SOMĂM SĂ LUAŢI ACT CĂ REFUZĂM  PRELUAREA CARTELEI MAGNETICE PENTRU ACCES ÎN INCINTA COLEGIULUI
Pentru următoarele MOTIVE:
1. Sunt eleva acestei instituţii, începând din anul …., când am fost admisă pe baza examenului/ concurs, ce a fost…cu nota de admitere…
2. Prin impunerea preluării cartelei magnetice de acces in şcoala, constatăm că ni se încalcă, in primul rand libertatea de conştiinţă şi de exprimare a credinţei şi convingerilor personale, consfintita in Constitutia Romaniei art.29 si implicit dreptul la invatatura – art.32 din aceeasi lege.
Aceste drepturi sunt consfintite de asemenea prin Tratatele internationale si ale CE.
MOTIVE
Cartela magnetica pe care suntem obligati sa o preluam pentru minora Cristiana Eugenia, va contine imaginea fetitei noastre.Aceasta, ca si amprentele digitale sunt elemente biometrice de identificare.
Pentru preluarea acestui tip de date, Legea nr. 677/2001 prevede  anumite conditii, in art.4,5 si 7, care in acest caz nu sunt respectate, in sensul inexistentei consimtamantului expres al minorei dar si al nostru, ca parinti, intrucat prin Decizia nr. 11/2009  Autorit. Nat. de Suprav. a Preluc. Datelor cu Caracter Personal care constată în articolul unic elementele de identificare care prezinta riscuri majore pentru drepturile şi libertăţile persoanelor:( 1) Categoriile de operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal care prezinta riscuri speciale pentru drepturile si libertatile persoanelor sunt urmatoarele:
   a) operatiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal legate de originea rasiala sau etnica, de convingerile politice, religioase, filozofice ori de natura similara, de apartenenta sindicala, de apartenenta la un partid politic sau o organizatie religioasa, a datelor cu caracter personal privind starea de sanatate sau viata sexuala, precum si a datelor genetice, biometrice si a datelor care permit localizarea geografica a persoanelor, inclusiv in scop de cercetare stiintifica;
Din aceasta cauza, ANSPDCP, a hotarat, pe data de 30.11.2011 interzicerea prelucrarii datelor biometrice in sistemul de invatamant considerand ca, prin implementarea acestui sistem de control, se incalca principiul bunei credinte, dreptul la viata intima, familiala si privata fiind in disproportie vadita cu scopul urmarit.
Daca nu se va proceda deindata la sistarea acestei operatiuni nelegale, vom fi obligati sa actionam in instanta de judecata Colegiul care a impus aceasta masura, cat si Inspectoratul Scolar Z intrucat transforma institutia de invatamant din locul de educare si formare a copiilor atat din punct de vedere profesional cat si al personalitatii sanatoase -  intr-o institutie similara sistemului penitenciar, situatie absolut degradanta si jignitoare atat pentru elevi si cadrele didactice cat si pentur noi, parintii.
Scoala are obligatia sa formeze constiinte, deprinderi motivante in acord cu principiile de corectitudine, respect, dragoste de munca si nu sa actioneze pe sistemul fricii si al controlului politienesc.Daca scoala isi recunoaste neputinta de a educa pe copii, atunci sa nu se mai cheme templu de invatamant ci, Arestul Y.
Prezenta reprezinta notificare si procedura prealabila, urmand  ca, in cazul in care minorei X-ulescu i se va impune acest sistem de identificare a persoanelor,  sa actionam in instantele de judecata specializate.
Data,                                                                                            Semnătura,
Cititi va rog si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu