duminică, 15 mai 2011

Parlamentul European: ETICHETELE HAINELOR VOR AVEA CIP


Citez din articolul Vom avea etichete noi pe haine:
Românii vor avea peste câţiva ani, posibilitatea de a cerceta în detaliu componenţa, ţara de provenienţă sau amănunte despre modalitatea de fabricare a textilelor pe care le cumpără. Parlamentul European a aprobat miercuri un nou regulament privind etichetarea textilelor.
- Etichetele produselor textile vor trebui să conțină specificații clare cu privire la utilizarea de materiale de proveniență animală. Blana este deseori folosită la fasonarea articolelor de îmbrăcăminte relativ ieftine și este de multe ori dificil pentru consumatori să diferențieze între blana naturală și cea artificială, dar de bună calitate. Parlamentul a dat asigurări că textilele care conțin astfel de produse vor fi etichetate astfel  “conține părți netextile de origine animală”, pentru a permite identificarea lor corectă de către consumatori. Persoanele care suferă de alergii, pentru care blana reprezintă un risc pentru sănătate, se vor număra printre beneficiarii acestei decizii.
- Parlamentul European a vrut ca etichetele care indică locul de origine pentru produsele textile importate din țări terțe să fie obligatorii.
- Raportul Comisiei Europene ar trebui să evalueze, totodată, fezabilitatea armonizării cerințelor de etichetare cu privire la întreținere (în prezent voluntară), a înființării unui sistem uniform de etichetare a mărimilor la nivelul UE pentru îmbrăcăminte și precizarea substanțelor alergene.
- Parlamentul subliniază totodată necesitatea evaluării modului în care noile tehnologii, cum sunt microcipurile sau identificarea frecvențelor radio, ar putea fi folosite în viitor în locul etichetelor clasice pentru furnizarea de informații consumatorilor.
   Comentariu saccsiv:
   Acest „peste cativa ani” va fi probabil mult mai rapid. Iar acel „ar putea fi folosite în viitor în locul etichetelor clasice” se traduce: sigur vor fi folosite.
Observati va rog cu cate folii de staniol frumos colorat au invelit ei putregaiul ca sa ajunga unde trebuia ajuns: cip pe etichete. Dar asta este doar o etapa a drumului ce deja l-au trasat:
Cititi va rog si:
Sursa: Blogul lui SACCSIV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu