joi, 7 aprilie 2011

Cu Sănătatea la Tribunal !!!

Asociaţia Pentru Apărarea Libertaţilor Publice - membră a Coaliției Împotriva Statului Polițienesc, a solicitat Curţii de Apel Bucureşti suspendarea executării H.G. nr. 345/31.03.2011  prin care se închid 67 de unităţi sanitare şi a  H.G. nr. 212/9.03.2011  pentru aprobarea Programului de interes naţional Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoanele vârstnice prin care unităţile sanitare sunt transformate  în camine de bătrâni-dosar nr. 3208/2/2011.
Actiune pentru suspendarea Ordonantelor de Guvern privind inchiderea spitalelor
Toate persoanele interesate sunt invitate să formuleze cerere de intervenţie în dosarul sus menţionat-unităţi administrative, spitale, sindicate şi nu în ultimul rând  pacienţii cărora li s-a adus un prejudiciu produs prin aplicarea unor politici publice defectuoase.Asigurăm asistenţă juridică gratuită bolnavilor care au avut de suferit în urma închiderii spitalelor în dispreţul pacienţilor, care au dreptul de a fi compensaţi pentru  suferiţele fizice  şi morale! Mai întâi ar fi trebuit  să fie redistribuiţi pacienţii, şi apoi închise spitalele.Ce fac pacienţii internaţi, bătrâni, bolnavii psihic, când se închide spitalul?Oamenii nu sunt „arierate ”!

Ministrul Sănătăţii în Declaraţia de presă susţinute de urma  Şedinţei de Guvern din 31.03.2011 pretinde că motivul desfiinţării l-ar constitui „eficientizarea activităţii, nu costurile, ci calitatea serviciilor, şi faptul că în 15 din 67 de unităţi sanitare nu funcţionează linii de gardă”.Îl considerăm  personal responsabil pe Ministrul Cseke Atilla de prejudiciul cauzat pacienţilor internaţi, de  management defectuos şi de manipularea opiniei publice.

Raportul Comisiei de selecţie a unităţilor sanitare cu paturi este un document birocratic.Planul naţional de spaturi prin care se stabileşte„ştiinţific”  numărul bolnavilor în regim de spitalizare continuă este evident contrazis de realitate, urmarea fiind sigură : neasigurarea asistenţei la bolnavi.

Deşi se pretextează  calitatea serviciilor medicale, totuşi se omite să se precizeze faptul că au fost făcute investiţii semnificative în unele spitale (în clădiri, aparatură, etc.), şi că de acestea vor benefecia „vulturii ” de casă şi partid care abia aşteaptă „reforma” şi transformarea în cămine de bătrâni.Bani pentru cămine de bătrâni sunt, dar pentru spitale nu?Nu spunem că nu sunt necesare căminele; dar am asistat deja (neputicioşi) la marea privatizare ale cărei urmări sunt evidente.Nu credem că sistemul sanitar este pregătit pentru un  ” parteneriat public-privat ”  şi în orice caz că acesta ar fi trebuit realizat mai transparent şi  mai responsabil.Toate aceste măsuri ar fi trebuit să facă obiectul unor dezbateri publice, inclusiv soluţiile propuse.În schimb asistăm la soluţii propuse de „experţi”, care, cu cuvinte preţioase, acţionează în direcţia unei  privatizări care favorizează interese obscure.

Trebuie subliniată însă lipsa de transparenţă şi comportamentul neonest al autorităţilor din domeniul sanitar care implementează astfel de măsuri.Banii pentru spitale (câteva zeci de milioane de euro, cel puţin şi pentru început), de exemplu, ar putea fi luaţi din proiectul controversat al cardului de sănătate! Aici sunt banii dvs., stimaţi  pacienţi !

Pentru detalii, contactaţi organizatorii.
Preşedintele Coaliţiei Împotriva Statului Poliţienesc,
dl. Ene Viorel, tel. 0766482999
e-mail: ene.libertate@gmail.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu