marți, 5 octombrie 2010

De ce TACE Patriarhia ?!

În urma cu două luni, Ministerul Administrației si Internelor organiza o dezbatere publică pe tema Cărților de identitate cu cip biometric, în vederea implementării lor de la 1.01.2011. Puțini au aflat de această dezbatere. Și mai puțini au participat. Am fost surprins să constat că ”inițiativa” dezbaterilor o preluaseră ONG-uri ale ”sistemului”, care se înfruptă cu fondurile UE și Soroș. Aceștia veniseră acolo să mimeze o opoziție fără fond împotriva cipurilor. Fără fond și fără Dumnezeu, aș zice eu.
Am constatat cu regret că mulți din vechea coaliție Anti-cip,  care fuseseră alături de noi la dezbaterile de acum doi ani, pe tema pașapoartelor biometrice, deși au fost anunțați despre această dezbatere, nu au participat.
Cea mai gravă absență a fost cea a reprezentantului BOR. De ce nu a fost acesta prezent la dezbateri ? Care este poziția actuală a Bisericii ortodoxe Române față de buletinele cu cip biometric ? Interesant este că au fost întrebați, și totuși nu au dat nici un răspuns până acum. Iată mai jos, conținutul scrisorii adresate BOR de căte una dintre ONG-urile cu vechi antecedente în lupta anti-cip:
catre PATRIARHIE - 15.08

Astfel, am realizat cu durere că și la prima bătălie anti-cip, reprezentanții BOR au fost nevoiți să își exprime poziția doar datorită presiunii străzii (vă mai amintiți acele mitinguri săptămânale la de la poalele dealului Patriarhiei ?!).
În plus, ONG-uri mult hulite, cum este cazul Noii Drepte, acuzată în presă de extremism de dreapta, au făcut o bună figură, depunând chiar și un memoriu la încheierea dezbaterii de la MAI, în care arată că se opun buletinelor cu cip biometric și solicită respectarea dreptului la opțiune. Iată și răspunsul MAI la memoriul Noii Drepte.

Concluzia este că, dacă nu vom relua acțiunile de stradă, reprezentanții BOR nu se vor simți obligați să ia atitudine. Semne de întrebare cu privire la buletinele cu cip încep să apară peste tot în Ortodoxie, deunăzi un mitropolit grec a ridicat din nou problema cărților de identitate cu cipuri biometrice. Tocmai de aceea cred că este necesar să participăm în număr cât mai mare la acțiunile anti-cip.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu